Makaron alla Claudia
Makaron alla Claudia
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (powinien być miękki, ale nie rozgotowany)
- Groszek umieszczamy w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze, lekko solimy i gotujemy przez ok. 4-5 minut
- Ser kroimy na płatki (można użyć obieraczki do warzyw)
- Szynkę kroimy w cienkie paski
- W rondlu lekko podgrzewamy śmietanę
- Makaron z groszkiem odcedzamy i przenosimy do miski
- Następnie posypujemy szynką, polewamy śmietaną i mieszamy
- Na koniec posypujemy serem i podajemy
- Opcjonalnie możemy posypać makaron posiekaną zieleniną np. kolendrą
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (400 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (300 g)
- Groszek zielony (200 g)
- Ser Parmezan (60 g)
- Śmietana jogurtowa 10% (45 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.