fbpx
Szukaj
open close

Majonez z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefff1033-6d6e-4332-b691-174bdeb29a49
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Majonez z kalafiora

Przygotowanie

  • Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem.
  • Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu.
  • Można dodać też trochę soku z cytryny.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (400 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (40 ml)
  • Musztarda (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do (…)

WIĘCEJ >