Majonez z kalafiora
Majonez z kalafiora
Przygotowanie
- Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem.
- Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu.
- Można dodać też trochę soku z cytryny.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kalafior (400 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
- Sok z cytryny (bio) (40 ml)
- Musztarda (40 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Estragon suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.