fbpx
logo
Szukaj
open close

Łosoś z fenkułem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc959970a-e7d9-4309-a57d-80ea298b909f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łosoś z fenkułem

Przygotowanie

  • Fenkuł oczyszczamy i kroimy w zapałki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ścianki i dno naczynia żaroodpornego smarujemy tłuszczem (2/3 ilości)
  • Na dnie naczynia rozsypujemy pokrojony fenkuł, a na nim kładziemy łososia i skrapiamy go pozostałym tłuszczem
  • Zawartość naczynia żaroodpornego posypujemy przyprawami (koperkiem i bazylią)
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez ok. 20-25 minut
  • Opcjonalnie możemy podawać łososia z sosem holenderskim

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (800 g)
  • Fenkuł (koper włoski) (300 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Koper (ziele) suszony (3 g)
  • Bazylia suszona (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z wędzonym łososiem

Zieleninę drobno siekamy Rybę kroimy w cienkie paski Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Kotlety z łososia i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Łosoś na szparagach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wykładamy szparagi (…)

WIĘCEJ >

Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne (…)

WIĘCEJ >