fbpx
Szukaj
open close

Łosoś w rozmarynie i pomarańczach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c315c5335-3868-4652-a2c1-b3ab90ab9a0e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łosoś w rozmarynie i pomarańczach

Przygotowanie

  • Filety opłuczemy
  • Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy.
  • Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut,
  • Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty.
  • Gęstość sosu regulujemy dodaniem wody (rzadszy) lub dłuższym duszeniem (gęstszy).
  • Filety polewamy sosem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś dziki (świeży) (400 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (120 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Praska do czosnku, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Łosoś z warzywami

Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki Układamy je na rozgrzanej patelni, a na wierzchu układamy łososia. Całość dusimy 15 minut (…)

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości (…)

WIĘCEJ >