Łosoś w rozmarynie i pomarańczach
Łosoś w rozmarynie i pomarańczach
Przygotowanie
- Filety opłuczemy
- Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy.
- Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut,
- Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty.
- Gęstość sosu regulujemy dodaniem wody (rzadszy) lub dłuższym duszeniem (gęstszy).
- Filety polewamy sosem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Łosoś dziki (świeży) (400 g)
- Sok z pomarańczy 100% (120 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Rozmaryn (świeży) (15 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.