fbpx
Szukaj
open close

Łosoś serowo-czosnkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3843c134-0081-4bee-a7cc-94349a1b12ed
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łosoś serowo-czosnkowy

Przygotowanie

  • Tłuszcz (masło) powinien mieć temp. pokojową
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do miski z serem
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Do miski z serem dodajemy tłuszcz (masło), dolewamy sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy
  • Rybę dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kładziemy na papier skórą do dołu
  • Każdy kawałek ryby równomiernie smarujemy sosem, a następnie skrapiamy tłuszczem (oliwą)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 11-13 minut (rybę pieczemy do momentu, aż sos będzie złotawy, a ryba przestanie być surowa)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia łososia.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (560 g)
  • Ser Gruyère (160 g)
  • Masło (30 g)
  • Migdał (25 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (1.5 g)
  • Oregano (świeże) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z wędzonym łososiem

Zieleninę drobno siekamy Rybę kroimy w cienkie paski Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Kotlety z łososia i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Smażony łosoś i warzywa

Łososia dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie posypujemy łososia z każdej strony przyprawami Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy łososia (…)

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś z makaronem z marchwi

Nastawiamy grilla Filety osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy oliwą. Kładziemy łososia na grill (skórą do góry) Grillujemy około (…)

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek (…)

WIĘCEJ >