Łosoś panierowany orzechami pekan
Łosoś panierowany orzechami pekan
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Blachę wykładamy folią aluminiową i smarujemy tłuszczem (olejem)
- Rybę kładziemy na blachę i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
- Tłuszcz (masło) roztapiamy i przelewamy do miski
- Orzechy oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z tłuszczem
- Do miski z tłuszczem dodajemy musztardę oraz syrop i całość dokładnie mieszamy
- Przygotowaną mieszanką smarujemy rybę i placami (lub łyżką) ją dociskamy
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.
Autor
Lista składników
- Łosoś atlantycki (świeży) (360 g)
- Musztarda (20 g)
- Masło (15 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Syrop klonowy (10 g)
- Koper (świeży) (3 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.