Łosoś grillowany z warzywami
Łosoś grillowany z warzywami
Przygotowanie
- Zieleninę siekamy
- Łososia kładziemy na talerzu i polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posypujemy zieleniną oraz przyprawami
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Na patelnię kładziemy rybę i grillujemy przez ok. 3 minuty z każdej strony
- Pomidorki kroimy na pół
- Na talerzu układamy sałatę oraz pomidorki, całość polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy łososia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.
Autor
Lista składników
- Łosoś atlantycki (świeży) (200 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Sałata karbowana (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Czosnek (10 g)
- Sok z cytryny (bio) (10 ml)
- Koper (świeży) (3 g)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.