Lody twarożkowe
Lody twarożkowe
Przygotowanie
- Do rondla wlewamy wodę i sok z cytryny, wsypujemy cukier i cały czas mieszając, podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści
- Następnie zawartość rondla doprowadzamy do wrzenia i ściągamy rondel z kuchenki
- Cały czas mieszając, dodajemy do rondla ser
- Białko wkładamy do miski i ubijamy widelcem do momentu, aż piana będzie biała
- Pianę dodajemy do masy serowej i całość dokładnie mieszamy
- Masę przenosimy do maszynki do lodów i zamrażamy
- Przygotowane lody nakładamy na talerze i podajemy z ulubionymi dodatkami np. z polewą czekoladową lub z owocami
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.
Autor
Lista składników
- Ser twarogowy krowi (250 g)
- Woda (100 ml)
- Cukier puder (trzcinowy) (80 g)
- Jajo białko (30 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.