Lemoniada pomarańczowa
Lemoniada pomarańczowa
Przygotowanie
- Pomarańczę dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem
- Następnie obieraczką do warzyw ścieramy z pomarańczy skórkę
- Liski mięty i skórkę z pomarańczy zalewamy wrzątkiem (3/7 ilości wody podanej w przepisie) i parzymy pod przykryciem przez kilka minut
- Do ciepłego napoju dodajemy miód i dokładnie mieszamy
- Następnie dolewamy pozostałą, zimną wodę i ponownie dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lemoniady.
Autor
Lista składników
- Woda (350 ml)
- Pomarańcza (200 g)
- Miód lipowy (36 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.