Lemoniada bazyliowa
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/07/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1.jpg)
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/07/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1.jpg)
Lemoniada bazyliowa
Przygotowanie
- Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier.
- Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził.
- Następnie blendujemy wszystkie składniki i przecedzamy przez sitko aby pozbyć się resztek listków.
- Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Rady dietetyka
Pamiętajmy, że najlepszym napojem nawadniającym jest woda mineralna, a po słodkie napoje sięgajmy jak najrzadziej.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (1000 ml)
- Sok z cytryny (bio) (150 ml)
- Cukier trzcinowy (75 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.