Lekki rosół drobiowy z makaronem
Lekki rosół drobiowy z makaronem
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Seler kroimy na kawałki
- Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
- Mięso kroimy w kostkę
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, seler oraz por i smażymy przez ok. 5 minut
- Dolewamy bulion i zagotowujemy
- Dodajemy mięso, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 40 minut
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Następnie makaron odcedzamy, dodajemy do rondla i gotujemy przez ok. 5 minut
- Zieleninę drobno siekamy
- Rosół nakładamy do misek i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia rosołu.
Możesz użyć dowolnego, ulubionego makaronu.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1500 ml)
- Kurczak pierś (500 g)
- Makaron pszenny (muszelki morskie) – bezjajeczny (200 g)
- Por (140 g)
- Cebula (105 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Masło (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.