Leczo AIP
Leczo AIP
Przygotowanie
- Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry.
- Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut.
- Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i ziołami.
- Całość dusimy na średnim ogniu 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Przed podaniem posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia leczo.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Smalec z gęsi (48 g)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.