Łatwa grzanka francuska
Łatwa grzanka francuska
Przygotowanie
- Do miski wkładamy białka, dolewamy mleko, dodajemy ekstrakt oraz przyprawy (cynamon) i całość ubijamy
- Rozgrzewamy patelnię
- Rozgrzaną patelnię smarujemy tłuszczem
- Kromki chleba zanurzamy kolejno w mieszaninie, tak aby były dobrze pokryte z każdej strony i kładziemy na patelnię
- Kromki smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
Rady dietetyka
Na 1 porcję przypadają 2 grzanki.
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzanek.
Autor
Lista składników
- Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
- Jajo białko (60 g)
- Mleko migdałowe (15 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Wanilia – ekstrakt (4 g)
- Cynamon mielony (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.