Kuskus z owocami i jogurtem
Kuskus z owocami i jogurtem
Przygotowanie
- Do naczynia żaroodpornego wsypujemy kuskus i dodajemy tłuszcz (masło)
- Do rondla wlewamy sok jabłkowy, dodajemy miód, zagotowujemy i mieszamy do momentu rozpuszczenia się miodu
- Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego, szybko mieszamy, przykrywamy naczynie folią kuchenną i odstawiamy na ok. 10 minut
- Po tym czasie dokładnie mieszamy kuskus, ponownie przykrywamy i odstawiamy na ok. 5 minut
- Banana obieramy i kroimy w plasterki
- Jabłko kroimy w plastry (gniazdo nasienne usuwamy)
- Kuskus przenosimy do miski i rozbijamy grudki widelcem
- Następnie dodajemy orzechy (migdały) i mieszamy
- Kuskus podajemy z owocami i jogurtem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jogurt naturalny (150 g)
- Granola owsiana z orzechem włoskim i czekoladą (50 g)
- Borówka (25 g)
- Malina (25 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.