Kuskus śniadaniowy
Kuskus śniadaniowy
Przygotowanie
- Kuskus wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut
- Na patelni roztapiamy tłuszcz, dodajemy kuskus z sezamem i podsmażamy przez ok. 3 minuty
- Banana kroimy w plastry i dodajemy na patelnię
- Na patelnię dodajemy rodzynki z cynamonem, całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut
- Kuskus przenosimy do misek i podajemy z syropem klonowym
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne śniadaniowe propozycje.
Opcjonalnie możesz dodać do kuskusu ulubione orzechy.
Autor
Lista składników
- Woda (400 ml)
- Ananas (300 g)
- Kuskus (230 g)
- Rodzynki (100 g)
- Sezam biały (80 g)
- Syrop klonowy (40 g)
- Masło (30 g)
- Cynamon mielony (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.