Kurczak w porach ze szparagami
Kurczak w porach ze szparagami
Przygotowanie
- Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy)
- Mięso kroimy w paski
- Por kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 4-5 minuty
- Następnie dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (do miękkości wszystkich składników)
- Dodajemy przyprawy i mieszamy
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Na talerze nakładamy kaszę, a na wierzch mięso z warzywami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Szparag (120 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Awokado (70 g)
- Szpinak (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sezam czarny (10 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.