Kurczak curry z dynią i szpinakiem
Kurczak curry z dynią i szpinakiem
Przygotowanie
- Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki.
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka.
- Czosnek i imbir drobno siekamy.
- Wszystkie składniki umieszczamy w wolnowarze i mieszamy.
- Wstawiamy na 7 godzin na tryb low.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (840 g)
- Bulion mięsny (500 ml)
- Kurczak pierś (450 g)
- Mleko kokosowe (200 ml)
- Cebula (105 g)
- Szpinak (40 g)
- Czosnek (15 g)
- Curry w proszku (6 g)
- Chili (5 g)
- Imbir korzeń (1 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.