Kulki z nerkowców w wiórkach kokosowych
Kulki z nerkowców w wiórkach kokosowych
Przygotowanie
- Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia
- Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy
- Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych
- Kulki przechowujemy w lodówce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.
Autor
Lista składników
- Daktyl (100 g)
- Orzech nerkowca (75 g)
- Morela suszona (60 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
- Kakao w proszku (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.