fbpx
Szukaj
open close

Kulki z nerkowców

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0ff8974f-1706-4321-b4be-68de5ffaa884
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kulki z nerkowców

Przygotowanie

  • Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia
  • Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych
  • Kulki przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Daktyl (100 g)
  • Morela suszona (100 g)
  • Orzech nerkowca (75 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kulki z nerkowców w wiórkach kokosowych

Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie (…)

WIĘCEJ >

Kulki matcha

Orzechy moczymy w zimnej wodzie przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie orzechy odcedzamy i przenosimy (…)

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą (…)

WIĘCEJ >

Dyniowe kulki mocy

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z (…)

WIĘCEJ >

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy (…)

WIĘCEJ >