Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym
Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Do garnka wlewamy pomidory, dodajemy przecier oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
- Oliwki siekamy na kawałki
- Ser rozgniatamy
- Do miski wrzucamy kaszę, oliwki oraz ser i całość dokładnie mieszamy
- Z uzyskanej masy formujemy kulki (najlepiej za pomocą łyżki do lodów)
- Na talerze rozlewamy sos, a na sos kładziemy kulki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z różnymi kaszami.
Autor
Lista składników
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Dynia (100 g)
- Cebula (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.