Kulki kwasielce
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/07/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1.jpg)
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/07/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1.jpg)
Kulki kwasielce
Przygotowanie
- Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę.
- Daktyle miksujemy na gęstą masę.
- Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować z masy mało lepkie, nierozsypujące się kulki.
- Gotowe kulki przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki, aż całkiem stwardnieją.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Wiórki kokosowe (400 g)
- Daktyl (200 g)
- Kwas L-askorbinowy (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.