Kuleczki mięsne z serem feta
Kuleczki mięsne z serem feta
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Wszystkie składniki (poza fetą) wkładamy do miski, dokładnie mieszamy i odkładamy miskę na ok. 30 minut
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę lekko smarujemy tłuszczem
- Z masy mięsnej formujemy kulki o wielkości trochę większej od orzecha włoskiego
- Fetę kroimy w kostkę
- Każdą kulkę mięsną delikatnie rozchylamy, do środka wciskamy fetę i z powrotem zaklejamy
- Gotowe kulki układamy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20-30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kulek.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (800 g)
- Ser feta (200 g)
- Cebula (105 g)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Kmin rzymski (3 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.