Kukurydza z grilla
Kukurydza z grilla
Przygotowanie
- Zieleninę siekamy i przenosimy do miski
- Dodajemy tłuszcz, chrzan oraz pieprz i dokładnie mieszamy
- Z folii aluminiowej wycinamy kwadraty takiej wielkości, aby zawinąć w nie kukurydzę
- Na środku każdego kwadratu folii kładziemy kolbę, smarujemy równomiernie mieszanką chrzanową i zawijamy kolbę folią
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kukurydzę kładziemy na rozgrzaną patelnię i grillujemy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
- Następnie ściągamy kolby z grilla i zostawiamy folii na ok. 5 minut, aby przestygły
- Kukurydzę odwijamy z folii, kładziemy na talerze i posypujemy przyprawami (papryką słodką i solą)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań kukurydzianych.
Autor
Lista składników
- Kukurydza – kolba (720 g)
- Masło (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Chrzan tarty (4 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Sól morska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.