Kruszonka na jabłkach
Kruszonka na jabłkach
Przygotowanie
Nadzienie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
- Jabłka obieramy i kroimy w plasterki (pestki usuwamy)
- Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego
- Nadzienie posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut
- Opcjonalnie możemy podawać z bitą śmietaną lub jogurtem
Kruszonka na wierzch
- Tłuszcz wyciągamy szybciej z lodówki, aby był miękki
- Orzechy drobno siekamy
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, aby uzyskać konsystencję kruszonki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z kruszonką.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
Nadzienie
- Jabłko (680 g)
- Cukier trzcinowy (35 g)
- Mąka kukurydziana (24 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
Kruszonka na wierzch
- Masło (120 g)
- Cukier trzcinowy (115 g)
- Orzech włoski (80 g)
- Wiórki kokosowe (70 g)
- Mąka kokosowa (65 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.