Krupnik z komosy ryżowej
Krupnik z komosy ryżowej
Przygotowanie
- Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie
- Marchew, seler, pietruszkę obrać
- Pokroić w kostkę
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Zasmażamy 2 minuty
- Dodajemy pokrojone warzywa
- Zasmażamy 3-4 minuty
- Zalewamy rosołem
- Gdy zacznie się gotować dodajemy komosę
- Gotujemy 15-20 min aż warzywa będą miękkie
- Nalewamy zupę w talerze i posypujemy szczyptą posiekanej pietruszki każdą porcję
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Seler korzeń (120 g)
- Cebula (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Komosa ryżowa biała (60 g)
- Marchew (45 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.