Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)
Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy warzywa
- Zasmażamy 5 min
- Wlewamy rosół i zaczynamy gotować
- Gdy zacznie wrzeć wrzucamy kasze gryczaną
- Gotujemy 10 min aż kasza będzie miękka
- Nalewamy zupę w talerze
- Posypujemy posiekaną pietruszką
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krupniku.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1000 ml)
- Cebula (105 g)
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Marchew (45 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Natka pietruszki (9 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.