Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym
Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym
Przygotowanie
- Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy
- Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
- Selera kroimy w cienkie półksiężyce
- Pomidorki kroimy na połówki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki
- Podsmażamy 2 min
- Obracamy każdą na drugą stronę
- Dodajemy cebulę, czosnek i selera
- Lekko solimy, pieprzymy
- Dodajemy imbir i pomidorki
- Podsmażamy 3 min
- Dodajemy sok z cytryny i wino
- Dusimy 3 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (96 g)
- Cebula (50 g)
- Wino białe wytrawne (50 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Seler naciowy (25 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Imbir korzeń (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.