Krewetki tygrysie z fenkułem
Krewetki tygrysie z fenkułem
Przygotowanie
- Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy
- Pomidorki przekrawamy na połówki
- Fenkuł kroimy w kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki
- Podsmażamy 2 min
- Obracamy każdą na drugą stronę
- Dodajemy cebulę, czosnek, fenkuł
- Lekko solimy i pieprzmy
- Podsmażamy 3 min
- Dorzucamy pomidorki
- Dodajemy sok z cytryny i wino
- Dusimy 3 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje dań z krewetkami tygrysimi.
Autor
Lista składników
- Fenkuł (koper włoski) (175 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Wino białe wytrawne (100 ml)
- Krewetka koktajlowa mrożona (96 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Cebula (50 g)
- Cytryna (40 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.