Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym
Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie
- Na patelni rozpuścić smalec gęsi.
- Dodać drobno posiekany czosnek.
- Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami).
- Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch minutach mleczko kokosowe.
- Pod koniec posypać świeżą kolendrą.
- Krewetki podawać z sosem na sałacie.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek tygrysich.
Autor
Lista składników
- Krewetka koktajlowa (świeża) (120 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Rukola (20 g)
- Sałata roszponka (20 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Czosnek (5 g)
- Kolendra (świeża) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.