Krewetki na makaronie z cukinii
Krewetki na makaronie z cukinii
Przygotowanie
- Cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy cukinię wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski)
- Krewetki oczyszczamy (usuwamy pancerz i przewód pokarmowy)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy krewetki i podsmazamy przez ok. 1-2 minuty z każdej strony
- Dodajemy makaron z cukinii oraz przyprawy i smażymy przez ok. 3 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Krewetka black tiger (świeża) (100 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.