Kremowy majonez
Kremowy majonez
Przygotowanie
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy musztardę i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
- Cały czas miksując powoli dolewamy tłuszcz cienkim strumieniem, aż majonez stanie się gęsty
- Dodajemy sok z cytryny i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia majonezów.
Autor
Lista składników
- Oliwa z oliwek extra virgin (325 ml)
- Jajo kurze (102 g)
- Sok z cytryny (bio) (60 ml)
- Musztarda (40 g)
- Sól morska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.