fbpx
Szukaj
open close

Kremowy gulasz z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cba3db22d-2f55-4274-a751-94ca1c5664f1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kremowy gulasz z indyka

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso się zarumieni)
  • Dodajemy czosnek oraz pieczarki i mieszamy
  • Zawartość patelni oprószamy mąką i trzymamy na wolnym ogniu przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Ściągamy patelnię z ognia i odstawiamy na ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz), a następnie stopniowo mieszamy z jogurtem
  • Gulasz delikatnie podgrzewamy, ale nie gotujemy – aby się nie zwarzył
  • Gotowy gulasz nakładamy na talerze i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Gulasz możesz podawać z ryżem, kaszą lub makaronem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (450 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Jogurt naturalny (120 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Francuski gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Krewetki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >