Kremowa sałatka z jajkiem
Kremowa sałatka z jajkiem
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente)
- Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Seler i paprykę kroimy w kostkę
- Cebulę kroimy w cienkie plasterki
- Zieleninę drobno siekamy
- Makaron odcedzamy i przenosimy do miski
- Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w ćwiartki
- Wszystkie warzywa i jaja dodajemy do miski z makaronem
- Do osobnej miski wkładamy majonez z musztardą i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (200 g)
- Majonez (150 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Cebula dymka (80 g)
- Ogórek długi (45 g)
- Musztarda (20 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.