fbpx
Szukaj
open close

Krem z ziemniaków i porów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15844b5c-402b-4967-a482-b9cb399cdd58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z ziemniaków i porów

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ziemniaki, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Ponownie zmniejszamy ogień, dodajemy ser i gotujemy do momentu, aż się rozpuści
  • Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy zupę na ok. 3-5 minut do ostygnięcia, a następnie przelewamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Zawartość blendera przelewamy do garnka, dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i podgrzewamy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kremów.

Zupę możesz podawać z dodatkiem chleba.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Por (280 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Ser twarogowy krowi (100 g)
  • Masło (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Krem z dyni z dodatkiem jabłka

Dynię obieramy i kroimy w kostkę (wnętrze wydrążamy) Cebulę oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Krem z brokułu z płatkami migdałowymi

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, (…)

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Krem z kalafiora

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty (…)

WIĘCEJ >