Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym
Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym
Przygotowanie
- Obrać warzywa i pokroić w kostkę
- W dużym garnku rozgrzać tłuszcz
- Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty
- Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę
- Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut
- Wlać pomidorki z puszki, przykryć, dusić 10 minut
- Dodać bulion, przykryć i gotować 20 minut
- Doprawić solą i pieprzem
- Do nałożonej porcji zupy dodać łyżeczkę sosu vinaigrette
Rady dietetyka
Pomidory z puszki warto zamienić na świeże, ponieważ tego typu opakowania są źródłem toksycznych metali ciężkich, które zatruwają nasz organizm. To cenna informacja dla osób borykających się z alergią na nikiel oraz zatruciem innymi metalami ciężkimi.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Seler korzeń (80 g)
- Cebula (50 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Marchew (20 g)
- Pietruszka korzeń (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.