Krem z pomidorów i papryki
Krem z pomidorów i papryki
Przygotowanie
- Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne.
- Cebulę obieramy z łupiny.
- Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut.
- Miękkie warzywa zmiksuj blenderem.
- W garnku umieść upieczone warzywa, pomidory uzupełnił wodą.
- Czosnek przeciśnij przez praskę.
- Dodaj wszystkie płyny i dopraw do smaku.
- Pozostaw na minimum 2 godziny, aby smaki się połączyły.
- Podawaj z mnóstwem świeżych ziół.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (750 ml)
- Papryka czerwona (460 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Czosnek (25 g)
- Cytryna (20 g)
- Zioła prowansalskie (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.