Krem z marakui
Krem z marakui
Przygotowanie
- Owoce kroimy na pół i wydrążamy środek, który wrzucamy do miski i mieszamy go drewnianą łyżką na pulpę
- Następnie przecieramy pulpę przez sitko
- Dolewamy mleko, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy
- Do osobnej miski wlewamy śmietankę i ubijamy
- 1/3 ilości śmietanki dodajemy do owoców i mieszamy
- Następnie dodajemy resztę śmietanki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy
- Krem nakładamy do salaretek (lub innych naczyń) i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z marakują.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Śmietanka kremówka 30% (450 ml)
- Mleko krowie (400 g)
- Marakuja (235 g)
- Cukier trzcinowy (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.