Krem z kalafiora (wegański / wegetariański)
Krem z kalafiora (wegański / wegetariański)
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Kalafior dzielimy na małe różyczki
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz
- Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty
- Dodajemy kalafior
- Podsmażamy 3 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 10 min
- Miksujemy blenderem
- Próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1000 ml)
- Kalafior (500 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.