fbpx
Szukaj
open close

Krem z dyni z dodatkiem jabłka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85994816-e6f4-4fe1-9572-7f89605a3e81
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z dyni z dodatkiem jabłka

Przygotowanie

  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę (wnętrze wydrążamy)
  • Cebulę oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy dynię, jabłko, marchew oraz przyprawy, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy płomień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż dynia będzie miękka)
  • Wyłączamy kuchenkę i blendujemy zupę na jednolitą konsystencję
  • Zupę nalewamy na talerze i podajemy ze śmietaną oraz pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kremów z warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia (1000 g)
  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Jabłko (180 g)
  • Marchew (135 g)
  • Cebula (105 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Pestki dyni obrane (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Krem z brokułu z płatkami migdałowymi

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, (…)

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do (…)

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >