Krem z cukinii z kawałkami kurczaka
Krem z cukinii z kawałkami kurczaka
Przygotowanie
- Kroimy selera i wrzucamy na rozgrzaną patelnię
- Jak się zeszkli wrzucamy cukinię i dusimy, aż zmięknie
- Dodajemy na koniec posiekany ząbek czosnku
- Zalewamy wszystko bulionem
- Dusimy przez 5 minut
- Dodajemy kolendrę, doprawiamy i blendujemy
- Doprawiamy, jeśli potrzeba
- Przenosimy do miseczek i skrapiamy oliwą
- Pierś z kurczaka obtaczamy w słodkiej papryce dusimy na maśle klarowanym
- Następnie kroimy w kawałki i dodajemy do zupy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Kurczak pierś (420 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Seler korzeń (160 g)
- Kolendra (świeża) (24 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.