Krem jarzynowy z wędzonym łososiem
Krem jarzynowy z wędzonym łososiem
Przygotowanie
- Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok
- Bierzemy czysty garnek
- Ugotowane warzywa wkładamy do garnka
- Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy
- Blenderem miksujemy na gładki krem
- Jeśli wychodzi za gęste, bo mieliście duże warzywa, to dolejcie trochę rosołu i rosołem regulujcie gęstość zupy
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
- Zupę nalać w talerze
- Do gotowej zupy powrzucać kawałeczki łososia
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Łosoś wędzony (200 g)
- Seler korzeń (160 g)
- Marchew (135 g)
- Cebula (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.