Krem jaglano-kokosowy
Krem jaglano-kokosowy
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)
- Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka
- Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość blendujemy na jednolity, gładki krem
- Krem przenosimy do miski i posypujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z użyciem kaszy jaglanej.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka oraz dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Woda (300 ml)
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Kasza jaglana (75 g)
- Malina (70 g)
- Jagoda leśna (50 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Wiórki kokosowe (12 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.