Krem brokułowy z boczkiem
Krem brokułowy z boczkiem
Przygotowanie
- Warzywa (poza brokułami) obieramy i kroimy w kostkę
- Boczek kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy warzywa (poza brokułami) oraz boczek i smażymy przez ok. 4-5 minut
- Wlewamy bulion i gotujemy przez ok. 10 minut
- Dodajemy różyczki brokułu oraz przyprawy i gotujemy przez ok. 20-25 minut
- Następnie całość blendujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu
- Zupę nalewamy na talerze i podajemy ze śmietaną oraz serem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kremów warzywnych.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Brokuł (500 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (150 g)
- Ziemniak (150 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Śmietana 18% (50 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.