fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem bawarski z rabarbarem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c421129e4-77e9-473c-85f4-cb6aa8746d0e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem bawarski z rabarbarem

Przygotowanie

  • Rabarbar cienko obieramy, kroimy w plasterki i wkładamy do rondla
  • Żelatynę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy do namoczenia
  • Do rondla z rabarbarem dolewamy wodę, dodajemy słodzik i dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (na małym ogniu)
  • Następnie zawartość rondla blendujemy do gładkości
  • Żelatynę odsączamy i wkładamy do osobnego rondla
  • Do rondla z żelatyną dolewamy sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy, podgrzewając na małym ogniu, do momentu, aż żelatyna się rozpuści
  • Zawartość rondla dodajemy do rabarbaru i dokładnie mieszamy
  • Twaróg wkładamy do miski i mieszamy rózgą kuchenną do momentu, aż zrobi się gładki
  • Następnie dodajemy twaróg do rabarbaru i dokładnie mieszamy
  • Foremki zwilżamy wodą i nakładamy do nich masę rabarbarową
  • Następnie wkładamy foremki do lodówki na ok. 2 godz.
  • Przed podaniem wkładamy foremki na kilka sek. do gorącej wody, obracamy dnem do góry i wyciągamy kremy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rabarbarem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rabarbar (750 g)
  • Twarożek grani (300 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Woda (20 ml)
  • Żelatyna w proszku (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Foremki do sufletów, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Rabarbar z truskawkami

Rabarbar cienko obieramy i kroimy na kawałki o długości ok. 4-5 cm Następnie wkładamy rabarbar do miski, posypujemy słodzikiem i (…)

WIĘCEJ >

Kisiel z rabarbaru

Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na kawałki Pokrojony rabarbar wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (6/7 ilości) i gotujemy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Napój rabarbarowo-truskawkowy z bazylią

Rabarbar kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm, wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez ok. 10 (…)

WIĘCEJ >

Ciasto z rabarbarem

Rabarbar kroimy na kawałki i wrzucamy do rondla Dosypujemy cukier trzcinowy, dolewamy sok z pomarańczy oraz wodę i zagotowujemy Następnie (…)

WIĘCEJ >

Krucha tarta z rabarbarem

Ciasto kruche Przygotowujemy miskę i umieszczamy w niej masło i smalec Dodajemy jajka i mąkę gryczaną Dodajemy słodzidło Mieszamy rękami (…)

WIĘCEJ >