Kotlety wieprzowe z piekarnika z orzechami pekan
Kotlety wieprzowe z piekarnika z orzechami pekan
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Orzechy drobno siekamy
- Do miski wlewamy tłuszcz i wodę, wybijamy jajo i całość dokładnie roztrzepujemy
- Dodajemy przyprawy (imbir i czosnek) i mieszamy
- Kotlety moczymy w przygotowanym sosie i posypujemy orzechami, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
- Po tym czasie obracamy kotlety na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 20 minut (do miękkości)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (460 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Bułka tarta (32 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Woda (10 ml)
- Imbir w proszku (3 g)
- Czosnek granulowany (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.