Kotlety wieprzowe nadziewane orzechami
Kotlety wieprzowe nadziewane orzechami
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Orzechy oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy
- Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem)
- Każdy plaster mięsa napełniamy nadzieniem, przesuwając nadzienie w głąb wyciętej kieszonki, a następnie wbijamy w mięso wykałaczki, aby je zabezpieczyć
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kotlety i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż będą zarumienione z każdej strony)
- Następnie przenosimy kotlety do brytfanny i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
- Z mięsa wyciągamy wykałaczki i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wieprzowiną.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (460 g)
- Ser feta kozi (90 g)
- Orzech włoski (80 g)
- Migdał (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.