Kotlety jagnięce z musztardzie
Kotlety jagnięce z musztardzie
Przygotowanie
- Mięso obieramy z tłuszczu
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy do miski z czosnkiem
- Do miski z czosnkiem dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Mięso dokładnie nacieramy uzyskaną pastą i wkładamy do naczynia żaroodpornego
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (lub pieczemy wg upodobań)
- Po upieczeniu odstawiamy mięso na ok. 10 minut, po czym przystępujemy do krojenia
- Mięso możemy podawać np. z porcją ulubionych warzyw
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jagnięciną.
Autor
Lista składników
- Jagnięcina karkówka (500 g)
- Musztarda (40 g)
- Czosnek (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.