fbpx
Szukaj
open close

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aed626b-bc31-49f9-a368-452375e7cd44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla
  • Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Następnie przenosimy kotlety na blachę i wkładamy do lekko rozgrzanego piekarnika, aby nie wystygły podczas smażenia kolejnych partii
  • Po usmażeniu wszystkich kotletów wlewamy na patelnię sos i gotujemy przez ok. 1-2 minuty (na małym ogniu)
  • Na talerze nakładamy kotlety i polewamy gorącym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (1200 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Ocet winny (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mięta (świeża) (12 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jabłkowo-imbirowe kotlety wieprzowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dodajemy cukier i przyprawy (imbir i pieprz), dolewamy sok jabłkowy i sos (…)

WIĘCEJ >

Hawajskie kotlety wieprzowe

Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące kotlety wieprzowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Kotlety drobiowe po indyjsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i (…)

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół (…)

WIĘCEJ >