Kotleciki rybne
Kotleciki rybne
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
- Dolewamy wodę, wrzucamy cebulę i dusimy przez ok. 3-4 minuty
- Rybę z cebulą mielimy na standardowym sitku maszynki do miski
- Do masy wybijamy jajo, dodajemy mąkę (ziemniaczaną), przyprawy i posiekaną zieleninę, a następnie wyrabiamy masę
- Z masy formujemy kotleciki i panierujemy w mące (gryczanej)
- Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
- Kładziemy kotleciki i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Następnie usmażone kotleciki odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 3 kotleciki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotlecików.
Autor
Lista składników
- Łosoś atlantycki (świeży) (350 g)
- Cebula (105 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Mąka ziemniaczana (36 g)
- Mąka gryczana (24 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Woda (15 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Rozmaryn suszony (0.5 g)
- Tymianek suszony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.