Kotleciki krabowe
Kotleciki krabowe
Przygotowanie
- Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski
- Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo
- Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
- Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
- Po tym czasie wyciągamy miskę z lodówki i formujemy kotlety
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kotleciki po około 4 minuty z każdej strony
- Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Krab (świeży) (170 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Mąka kokosowa (48 g)
- Majonez (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Szczypiorek (5 g)
- Cytryna – skórka (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.